Sopivan jauhoinen uutuuslajike Noblesse

  #Noblesse, Lajikeuutiset, Luokittelemattomat, Uutiset

Noblesse (aiemmin HZD 03-388) on keltamaltoinen ja keltakuorinen uutuuslajike. Lajike kasvattaa voimakkaan juuriston ja maanpäällisen kasvuston. Vahvana kasvajana Noblesse on erottunut lajikekokeissa tuottamalla tasaisen korkean sadon olosuhteista välittämättä. Kun ruvenkestävyys on erittäin hyvällä tasolla ja kokeiden perusteella myös maltokaariviruksen kestävyys on hyvä, on Noblessesta lupa odottaa hyvää ”jokamiehen” lajiketta keltaiseen pussiin.

Noblessen tärkkelyspitoisuus on Suomen kasvuoloissa vaihdellut olosuhteista riippuen 13,4 % ja 15,2 % välillä. Mallon rakenne on tiivis ja hieman jauhoinen.

Sopivan tärkkelyspitoisuuden ja hyvien käyttölaatuominaisuuksien ansiosta Noblesse soveltuu hyvin myös kuorintaan ja suurtalouskäyttöön.

Viljelyssä Noblesse on ennen kaikea vakaa lajike. Se tuottaa vuodesta ja olosuhteista riippumatta tasaisen korkean sadon ja tasakokoiset mukulat. Vakaus on seurausta Noblessen voimakkaasta juuristosta, joka yltää tavallista pidemmälle ja syvemmälle maaperään. Se auttavat kasvia kasvamaan esimerkiksi erityisen kuivilla lohkoilla ja kuivissa olosuhteissa.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.