top of page

Annabelle on nyt Suomen suosituin perunalajike!Annabelle on nyt virallisesti Suomen viljellyin perunalajike. Annabellen tunteville ei ykkössija tosin ole mikään yllätys – onhan kyseessä kaikkien aikojen ehdottomasti herkullisin perunalajike! 


Suomen markkinoille Annabelle-lajike lanseerattiin vuonna 2008 ja se on pikkuhiljaa kivunnut yhä korkeammalla Suomen viljellyimpien perunalajikkeiden listalla. Kesällä 2022 se viimein ohitti myös vuosia kärkipaikalla viihtyneen teollisuusperuna Melodyn ja näin ollen valtasi kärkipaikan listalla. (Mavi/Ruokavirasto) 


Annabellen suosion salaisuus on aivan erityisen herkullinen maku. Sen keittolaatu on poikkeuksetta aina erinomainen eli lajike on hyvin luotettava loppukäytössä. Annabelle kestää hyvin käsittelyä eikä viherry hyllyssä! Sen hyviä puolia ovat myös nopeakasvuisuus sekä runsasmukulaisena lajikkeena se on myös hyvin satoisa perunalajike. Annabellen viljelyssä joutuu ottamaan huomioon herkkyyden perunaruvelle eikä se ole meidän kestävimpiä lajikkeita myöskään maltokaariviruksen suhteen. Annabellea ei siis kannata istuttaa kuivimmille tai vanhimmille perunamaille. 


Annabelle on myös Kantaperunan puutarhapussi-kaupan suosituin perunalajike. Kotipuutarhurien ykkössuosikki on ollut kautta aikojen viljelyvarma varhaisperuna Timo, mutta keväällä 2021 Annabellen myyntimäärä ohitti vanhan ykkössuosikin. Keväällä 2022 Annabelle oli yhä selvempi kotipuutarhurien sydämien valloittaja! 


Annabellen suosion kasvu ei näytä laantumisen merkkejä, joten varaudumme yhä enemmän lajikkeen kasvavaan kysyntään. Keväälle 2023 pienempi siemenkoko (28-40) on valitettavasti jo loppuunmyyty, mutta jäljellä on vielä isompaa siemenkokoa (40-50). Tilauksen voi tehdä kätevästi Tilaaminen-osiossa tai soittamalla: 020 7614 800.

bottom of page