Talentine on uusi herkkuperuna-tulokas

  #Talentine, Uncategorized

Etenkin Annabellen viime vuosien menestys on avannut Suomessa uudenlaisen markkinan pitkänsoikeille, kiinteämaltoisille ja maultaan erottuville perunoille. Annabelle vastaa näihin kaikkiin tarpeisiin, mutta sillä on viljelyssä ja varastoinnissa omat rajoitteensa. Taletine vastaa huutoon siellä, missä Annabellen viljely ei syystä tai toisesta ole paras vaihtoehto. Talentine on ollut lajikekokeissa Suomessa vuodesta 2010 saakka. Se on osoittanut kestävänsä vertailun markkinoiden parhaita kaupallisia lajikkeita vastaan.

Taudinkestävyyksien puolella Talentinen vahvuudet ovat ruvenkestävyys, maltokaariviruksen kestävyys sekä erityisen hyvä kestävyys perunaseitin mukulaoireita vastaan. Sillä on myös Annabelleä pidempi itämislepo sekä matalammat sokeripitoisuudet, mikä pidentää lajikkeen käyttökautta pitkälle kevääseen. Talentine erottuu massasta paitsi käyttölaadullaan, ennen kaikkea ulkoisella laadullaan: Sillä on yksi kirkkaimmista kuorista, mitä olemme päässeet tähän mennessä kokeilemaan.

Kääntöpuolella Talentinella vaikuttaa olevan esimerkiksi Veloxiin verrattavaa taipumusta nestejännityskolhuun nostovaiheessa.

Talentinen kotimaista sertifioitua siementä on tarjolla rajallinen määrä keväälle 2018. Valtaosa lajikkeen siementuotannosta viljellään herkkuperunoiden ydinalueella Ranskassa. Ranskalaista sertifioitua siementä on halukkaille tarjolla vielä kevään 2017 kokeiluihin.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.